Julefrokost 2022
I år har foreningen valgt, at afholde den årlige julefrokost på sundbussen M/S Pernille.
Kom med og få nogle hyggelige timer sammen med de andre medlemmer i foreningen.
Vi har mulighed for at spise, drikke, grine og snakke med hinanden fra klokken 12.00 til klokken 15.00.
Vi kan blive på båden når den lægger til i Danmark eller Sverige, og behøver derfor ikke at gå i land.
JULEPLATTE MENU
~ To forskellige slags sild ~
~ æg og rejer ~
~ laks med peberrodscreme og asparges ~
~ roastbeef med remoulade ~
~ Ribbensteg med rødkål og surt ~
~ svensk juleskinke ~
~ ost, brød og smør ~
~ risalamande ~
Skibet er pyntet op og der hænger et træ ude i masten og svajer i vinden.
Indenfor på dækkene vil der være nisser, krybbespil og julekugler i overflod.
Nordsjælland Turforening
DETALJERNE
HVORNÅR
Søndag den 4 december klokken 11.30
MØDESTED
Sundbusserne terminal, 3000 Helsingør
ARRANGEMENTETS VARRIGHED
Ca. 3timer
PRIS
Medlem 240kr.
Gæster 320kr.
( SPAR 80KR BLIV MEDLEM NU )
Øl vin vand og kaffe betaler man selv.
TILMELDING
Hurtigst muligt og senest 1. november
BETALING
Senest 1. november - til foreningens konto 9570 13270597 . Husk vi tager ikke imod Mobile Pay længere Husk ydermere at notere hvilket arrangement i betaler til, på overførslen.
TILMELDING
Julefrokost eller julebord er i Skandinavien en festlig lejlighed typisk i december måned op til jul, hvor der oftest spises traditionel julemad. Til dette måltid inviteres ofte venner og familiemedlemmer, så man er et større selskab. Julefrokost kan også være en firmafest, oftest afholdt i julemåneden, men nogle gange også i november/januar. De tidligste julefrokoster, der findes bevis for, blev holdt fra 1940'erne.[1]
Begrebet julefrokost anvendes i Danmark, mens man i Sverige, Norge og Finland anvender julebord (bokmål)/julbord (svensk)/joulupöytä (finsk)
Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten af traditionelle retter – koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret af lune retter som flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad. Hertil føjes drikkevarer som især snaps/akvavit og øl (gerne julebryg). Børn drikker typisk sodavand til julefrokost, men får dog af og til en juleøl.
En julefrokost i forbindelse med arbejdet er en lidt anden konstruktion, hvor man spiser sammen og kommer hinanden mere nær og "drikker dus" mere end på andre tidspunkter af året. Den afholdes normalt i november eller december – før juleaften.
Julefrokoster er nærmest blevet en fast bestanddel på arbejdsmarkedet i mange virksomheder. Julefrokoster har en betydning for det sociale og psykologiske miljø i en virksomhed, og nogle kombinerer dem endda med teambuilding i større eller mindre grad.
Tiden i og omkring julefrokoster og påskefrokoster har ofte haft ry for at være en tid med mange trafikforseelser vedr. spirituskørsel.